Kompetens – HTTP, server- och webboptimering

Adminor erbjuder redan idag expertis inom cache- och reverseproxy lösningar så som nginx, Varnish och Squid. Därför är det inte mer än rätt att vi snart kommer publicera våra första blogg-artiklar om olika cache- och reverseproxies.

Först ut kommer vi vara med att gå igenom varnish, dess funktion, hur vcl:erna fungerar och hur exempel på vart det används. Vi kommer steg för steg gå igenom hur man kan förbättra prestanda på webbsidor och på så vis minska belastningen på servrar, förbättra upplevelsen för besökare samt göra bakomliggande infrastrukturer mer kostnadseffektiva.

Senare kommer vi även beröra hur nginx och mindre kända lösningar som POUND – REVERSE-PROXY AND LOAD-BALANCER kan användas för att utöka funktionaliteten av de olika programmen.
T.ex. kommer vi gå igenom hur man får Varnish att fungera bakom SSL-siter (https) genom att använda antingen nginx eller Pound , för och nackdelar med endera lösning.

I en senare bloggartikel kommer vi även belysa på vilket sätt proxylösningar kan förbättra säkerheten för webbsidan och dess besökare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.